Kents konsert på sjöhistoriska!

Vi är i Stockholm

Därför blir det inte mycket bloggande.
Men det roliga är att vi känner för första gången att vi är på semester i stan och det är en väldigt skön känsla. Betyder att vi har kommit på plats i skolan ändå? Vi är här och ska hämta lite mera grejer som är kvar i stan och vi har gjort en massa roliga saker, igår var vi på Kents konsert på Sjöhistoriska och det var så himla bra! Jag var så lycklig efteråt en helt magisk konsert!

Riktigt snygga posters

Eftersom det är en gammal skola vi har köpt så tycker vi att det vore roligt att behålla lite små influenser som påminner en om skoltiden och husets historia. Jag har nu hittat en sida som säljer jättesnygga posters som jag skulle vilja inreda med där det passar när vi har kommit dit, de påminner mig om skoltiden iallafall. Bilderna kommer från prints.se
 

Mitt kommande kontor!

Det här rummet med det fina sexkantiga fönstret ska bli mitt kommande kontor. Vi har rivit anslagstavlor och panel som satt på väggarna, spacklat i två omgångar och precis börjat måla med ett lager grundfärg. Testar en billig variant av vit färg från byggmax men sen ska det målas i någon tonad vit färg på väggarna har jag tänkt. Vitt tak och trägolv ska in. Vilken ton trägolvet ska få eller om det bara ska oljas har vi inte bestämt än men det kommer så småningom.

Sommar i jämtland!

Ännu en fin sommardag här i de jämtländska fjällen :)
Har varit riktigt fint nu i flera dagar och det känns lite ovanligt då vädret här brukar vara väldigt växlande, sol, regn, hagelskurar avlöser varandra med jämna mellanrum hela tiden men det är bra för vaknar man och det är mulet eller regnar så vet man att det lika gärna snart kan spricka upp och bli soligt igen.
Jag har börjat den här dagen med att kratta gammalt gräs från den f.d fotbollsplanen och det är en hel del kan jag säga, har väl gjort kanske 1/3 del idag men jag blev knäpp av alla bromsarna! Fick mitt första bromsbett också men det var inte så farligt faktiskt. Det är så galet mycket bromsar här, aldrig varit med om något liknande. Också har jag städat våran cheva van som var riktigt äcklig, nu är den fin igen!

En till tapet jag vill ha!

 
Älskar den här tapeten den heter Arden av Melissa White. 
Den bara måste vi ha i något rum. Finns på  Zoffany.
 

Sjukt fin sommardag!

Haft den nästan finaste sommardagen på året här idag tror jag?
Satt ute och solade på förmiddagen och har faktiskt fått lite färg.
Och nu har vi precis plockat 1,5 liter hjortron och såhär fint var det då:
 

Sprungit fjällopp!

Så har jag kutat 13 km i Vålådalen idag och det var sjukt jobbigt. Först kilometrarna var det jätteroligt för tävling och peppad och folk ochsåvidare men jag sprang inte om så många i start och hamnade då i led då loppet gick på små skogsstigar med stenar och på stänger av trä där det var blött, så det var inte lätt att springa om någon! Mycket vacker sträcka iallafall och efter sådär 8-9 kilometer började det kännas i benen och när jag hade ca 1,5 km kvar till mål var jag så slut i benen så jag bara ville gå, men gick jag lite fick jag ännu ondare i knäna så det var bara att jogga vidare. Nu har jag extrem ont i knäna, kan knappt gå i trappor, förmodligen är det väl att jag är otränad. Har inte alls sprungit mycket innan det här loppet. Vi sprang 9 km i måndags och det är det mesta jag sprungit och efter idag är 13 km det mesta jag har sprungit i mitt liv! Men det var jättekul och nästa år ska jag ha en bättre tid också!

Fina fisken tapet!

Jag har hittat en grym tapet som jag verkligen önskar att vi kommer hitta en plats för i huset, just nu finns ingen given plats men vi har inte heller kommit nog långt i renoveringen än så jag tror att den kommer komma, kanske inreda en liten toalett med den? Eller som en fond i en av de gamla korridorerna?
 
 
 
Petra Arnesson har designat tapeten som finns på www.photowall.se

Vattenfallet vid Tännforsen

Lazy friday

Min dag idag blir nog rätt lugn, J försöker fixa vår cheva van som är trasig, jag har bakat bröd. Eftersom vi inte haft bil på ett tag så börjar vårat förråd av mat vara slut, vi bor i en liten by utan butik så har vi inte bil blir det svårt att handla, så jag var så illa tvungen att baka men det blev förvånansvärt gott och fluffigt. Jag är annars ingen person som gillar att baka, jag gillar att laga mat det gör jag och där är jag ganska kreativ, men baka... nej det är inte min grej.
Imorgon ska vi iallafall springa 13 km i Vålådalen i samband med Axa Fjällmaraton. Det är den "korta banan" och inte maratonet vi ska springa men börjar nästan fundera på att springa maratonet nästa år, det vore ett bra mål. Jag har verkligen börjat älska att löpa, men jag räknade i min runkeeper och vi har bara sprungit 12 ggr sen vi började träna, så imorgon blir det tungt det kan jag lova! Men mitt mål är ändå tjejmilen dit är det några veckor än så jag hinner träna ett par gånger till iallafall.
 

Plockat hjortron!

Häromdagen så var jag och J ute och plockade hjortron för första gången i våra liv. Vi hittade hela 1,8 liter efter ca tre timmars promenad på myrarna. Jag kokade sylt och det blev 3 och en halv burkar med hjortronsylt. Lyx! Ser fram emot att plocka några liter till och bunkra upp med i frysen. Sen kan man ta fram och äta varm hjortronsylt med vaniljglass mmmmm barndomsminnen som min mamma alltid brukar bjuda på vid finare tillfällen.